Ingeborg Wessels

Ik ben gespecialiseerd in de conservering en restauratie van keramiek en glas. De behandeling van aanverwante materialen ligt ook binnen mijn mogelijkheden. Ik voer opdrachten uit voor particulieren, musea, archeologische bedrijven en andere instellingen. De uitvoering kan zowel in het atelier als op locatie worden uitgevoerd.

Naast restauratie werk kan ik ook objecten monteren en installeren in tentoonstellingen.

 

Na mijn Master opleiding 'Archeologie' aan de Universiteit van Leiden werd ik gewezen op het bestaan van de opleiding 'Conservering en Restauratie' aan de Universiteit van Amsterdam. Ik was meteen geïnteresseerd. In 2013 heb ik toen de Master in Restauratiekunde gehaald met een onderzoek over bergkristal. De twee jaren daarna heb ik mijn Professioneel Doctoraat in de Restauratie behaald (PDRes). In deze jaren heb ik veel praktijk ervaring opgedaan met projecten en stages.

 

Met mijn mede-studenten heb ik projecten uitgevoerd bij de Eerste Kamer in Den Haag en bij het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Ook heb ik restauratie werk mogen uitvoeren bij een archeologische opgraving van de Vrije Universiteit in Griekenland. Ik heb stages gelopen bij The Conservation Studio in Londen, Das Vorderasiatisches Museum in Berlijn en het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Mijn Professioneel Doctoraat heb ik afgerond met een onderzoek naar de oude restauraties bij een grote Geometrische Grafvaas, een topstuk van het Rijksmuseum van Oudheden. 


Publicaties

Artikel.

- Wessels-Laanbroek, I. 'De restauratie van twee draken.' Aziatische kunst. Jaargang 47, nr. 2. Juli 2017. 

 

Interview tijdens mijn stage bij het Rijksmuseum van Oudheden.

- Overmeer, R. 'De symbolische slang.' Leidsch Dagblad. Juni 2015.

<http://www.rmo.nl/fotocolumn3>

 

Blog tijdens stage bij het Rijksmuseum van Oudheden.

- Wessels, I. 'De behandeling van de grote Geometrische grafvaas.' Blog over restaureren van het Rijksmuseum van Oudheden. 23 September 2015.

<http://restauratiegrieken.blogspot.nl/2015/09/de-behandeling-van-de-grote.html>

- Wessels, I. 'Stage lopen bij het Rijksmuseum van Oudheden. Blog over restaureren van het Rijksmuseum van Oudheden. 22 Juni 2015. 

<http://restauratiegrieken.blogspot.nl/2015/06/stage-lopen-bij-het-rijksmuseum-van.html>