Ingeborg Wessels

Ik ben gespecialiseerd in de conservering en restauratie van keramiek en glas. De behandeling van aanverwante materialen ligt ook binnen mijn mogelijkheden. Ik voer opdrachten uit voor particulieren, musea, archeologische bedrijven en andere instellingen. De uitvoering kan zowel in het atelier als op locatie worden uitgevoerd.

Naast restauratie werk kan ik ook objecten monteren en installeren in tentoonstellingen.

 

Na mijn studie Conservering en Restauratie aan de Universiteit van Amsterdam, ben ik mijn eigen atelier begonnen. Ondertussen heb ik al 8 jaar mijn eigen restauratie atelier. In die tijd heb ik vele objecten mogen restaureren en geholpen bij de montage van objecten bij een museum.

 

Tijdens mijn opleiding heb met mijn mede-studenten projecten mogen uitvoeren bij de Eerste Kamer in Den Haag en bij het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Ook heb ik restauratie werk mogen uitvoeren bij een archeologische opgraving van de Vrije Universiteit in Griekenland. Ik heb stages gelopen bij The Conservation Studio in Londen, Das Vorderasiatisches Museum in Berlijn en het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. 

 

Als objecten binnen komen dan zie ik de potentie direct voor mij, hoe het er weer uit zou kunnen zien na restauratie. De reactie van de klant als die tevreden naar huis gaat, blijft een goed gevoel geven.


Publicaties

Artikel.

- Wessels-Laanbroek, I. 'De restauratie van twee draken.' Aziatische kunst. Jaargang 47, nr. 2. Juli 2017. 

 

Interview tijdens mijn stage bij het Rijksmuseum van Oudheden.

- Overmeer, R. 'De symbolische slang.' Leidsch Dagblad. Juni 2015.

<http://www.rmo.nl/fotocolumn3>